איך נתקרר
מבלי להצטנן?
כשהטמפרטורות והלחות עולות, אנחנו פונים לעבר המזגן לישועה מהחום. הבעיה היא שהשינויים שאנחנו מרגישים במעבר בין חום לקור עלולים לגרום לנו לנזלת ולסימנים אחרים דמויי שפעת, שהם תגובה נורמלית לקור העז שמייצר המזגן. זה לא רק עניין של טמפרטורה, אלא גם של רמת הלחות.
1. כוונו את המזגן לטמפרטורה של מעל 20 מעלות.
אל דאגה – הקירור המיוחל יגיע ויספק לכם .בטמפרטורה נעימה. נסו למנוע כיוון המזגן לטמפרטורות נמוכות מאלו גם בסביבת העבודה שלכם או במקומות אחרים בהם אתם חולקים מזגן עם אנשים אחרים לזמן רב.
2. אם אי אפשר לווסת את הטמפרטורה
(בגלל מתנגדים נחרצים במשרד או מכל סיבה אחרת), הקפידו להביא עליונית או חולצה נוספת מהבית, שתוכלו ללבוש כשאתם מרגישים שקר לכם. אם אתם מרגישים בנוח במקום העבודה, שקלו להביא גרביים ולהחליף אותם בסנדלים בזמן שאתם יושבים במקום העבודה שלכם, במשרד.
3. הקפידו לדאוג לניקוי המזגן
והפילטרים שלו ודאגו להסיר עובש, במידה וקיים. בקשו מהמנהלים במקום העבודה שלכם או דאגו בעצמכם לארגן ביקורת מזגנים מספר פעמים בשנה, בה הטכנאי ינקה או יחליף את חלקי המזגן הדרושים.
4. דאגו לאוורור מספק של המשרד
על ידי פתיחת חלון או דלת, במידת האפשר. נסו למצוא חלון צדדי שלא יהווה מקור של רעש (אתם לא חייבים לפתוח אותו לגמרי). כך, תהיה תחלופה של אוויר טרי עם אחוזי לחות גבוהים יותר ובטמפרטורה מעט יותר גבוהה.
5. הקפידו לשתות מים בטמפרטורת החדר ולא מים קרים מאוד
חשוב מאוד לשתות הרבה, בעיקר אחרי שהייה ארוכה בטמפרטורה גבוהה. זכרו שהאוויר בחדר המקורר במזגן נוטה להיות יבש, לכן הקפידו על שתייה גם אם לא עזבתם את המשרד. אם האף מתחיל לנזול או הגרון כואב, אתם יכולים להיעזר בתרופות להקלת התסמינים כמו תרסיסי אף, טיפות עיניים וסוכריות מציצה להקלה על כאב גרון. אם התסמינים מחמירים או מופיעים בליווי חום, פנו לרופא.
הכתבה באדיבות Infomed