איך ננשום אוויר נקי?

לאורך השנים, התחלנו להסתגר עוד ועוד בבית, מצב שפוגע לא אחת בבריאות שלנו.
אז מה אפשר לעשות? קבלו חמישה טיפים חשובים שיאפשרו לכם לנשום כמו שצריך

סביר להניח שמתישהו, כנראה שאפילו הרבה יותר מפעם אחת בלבד, שמעתם מישהו מבוגר מכם אומר את המשפט: "בתקופתי, שיחקנו כל הזמן מחוץ לבית". האמת? יכול להיות שאותו אדם קצת מגזים, אבל בגדול הוא בהחלט צודק. ככל שחלפו השנים, והשתכללו המכשירים האלקטרוניים והדיגיטליים, הלכנו והתכנסנו פנימה, לתוך הבית וכיום אנחנו יכולים לעשות כמעט כל דבר בעולם (להכין אוכל, להזמין משלוח, לשחק עם חברים, לשוחח "פנים אל פנים עם אנשים ועוד) בלי לפתוח את הדלת. ואם אנחנו לא מכונסים בחלל הסגור של הבית שלנו, אנחנו כנראה עושים זאת במשרד בו אנחנו מעבירים שעות ארוכות.

העולם המודרני בהחלט שיפר את איכות החיים שלנו בלא מעט מובנים, אך גם פגע בנו במובנים אחרים ובעיקר, בבריאות שלנו. כי גם אם קשה לנו להאמין שזה המצב או להתרגל למחשבה הזו, הרי שהבית שלנו, המקום בו אנחנו אמורים לחוש הכי הרבה ביטחון, הוא גם המקום שעלול להזיק לנו. כי ככל שסגרנו את עצמנו יותר ויותר בפנים, סגרנו איתנו גם את העולם החיצון, עם האוויר הבריא והטהור שלו. לא בכדי, מחקרים הוכיחו שהאוויר בבית לא נקי כמו שחשבנו ולמעשה, מזוהם עד פי חמישה לעיתים מהאוויר שבחוץ וככל שאנחנו נושמים ונושפים אותו שוב ושוב והוא נשאר ממוחזר בתוך הבית, אנחנו רק מחמירים את המצב. האוויר ה"מלוכלך" של הבית והשהות הממושכת שלנו בחללים סגורים מדי יום גורמים לרבים לבעיות בריאותיות שונות, כולל אלרגיות, עייפות כרונית, פגיעה בראייה, אסתמה ובמקרים מסוימים אפילו מעבר לכך – מחלות שיכולות להתברר כקטלניות.

אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להפוך את האוויר שבבית שלכם לנקי ובריא יותר ולהימנע מ"תסמונת הבניין החולה", שנכונה הן לבתים והן לבנייני משרדים וגורמת לרבים לתחושות רעות ומטרידות ואף למחלות? הנה כמה דברים שכדאי מאוד לדעת, ולשים לב אליהם:

פתחו חלונות                                 

נכון, המזגן נעים ומפנק, בעיקר בחום הישראלי שלעיתים באמת הופך לבלתי נסבל. אתם לא חייבים לחיות עם החלון פתוח והמזגן כבוי, רק לזכור לאוורר את חדרי הבית כל כמה זמן, כדי שיתערב החוץ בבפנים והנשימה לא תהפוך לקצת כבדה מבלי שהרגשתם.

נקו את הפילטרים של המזגן

המזגן לא רק מזהם את האוויר בחוץ, אלא גם יכול ליצור בעיה בבית אם לא מתפעלים אותו כראוי ומנקים את הפילטרים שצוברים אליהם את כל האוויר המזוהם. כאמור, האוויר בחוץ הרבה יותר נקי וטוב מאשר האוויר בחדרים בהם אתם יושבים, כך שמדי פעם, תזכרו לא רק לדאוג למזגן שלכם, אלא גם לתת לו לנוח ולנשום אוויר צח.

הכניסו פנימה אור טבעי

כל שאנחנו יותר צפונים בבית, אנחנו לא רק נושמים את האוויר המזוהם שלו, אלא גם נפגעים מהאור הלא טבעי בו אנו חיים – מנורות או סמארטפונים הם חלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו וחשוב לשלב אותם עם אור טבעי שמגיע מבחוץ. כבר כשמתכננים את הבית חשוב מאוד לחשוב מהיכן האור מגיע וכיצד ניתן יהיה לגרום לכך שהוא ימצא את דרכו לכל חדרי הבית. הוא לא רק בריא עבורנו, אלא גם מעלה את מצב הרוח ומוריד את הדכדוך, ששהייה בחלל סגור וחשוך יותר עלולה לגרום לו. אור השמש מספק אנרגיות, מחייה צמחייה בבית וכמובן, יכול גם לעזור לנו להפחית בהוצאות החשמל על תאורה או על גופי חימום.              

אם בימים אלו אתם חלק מבין ההמונים שעברו לעבוד מהבית, חשוב שתקבעו את עמדת העבודה שלכם במקום אליו האור הטבעי מגיע. בהנחה שאתם מבלים כמה שעות טובות באותו חלל, מול מחשב על פי רוב, מומלץ מאוד שלא תשהו בו רק לאור המנורה.

אם כן, כפי שראיתם, יש לא מעט דרכים שיעזרו לכם לשמור על האוויר בבית נקי. מדובר בנושא בעל חשיבות עליונה, שמשפיע על הבריאות שלכם בכל יום ובכל רגע שאתם מבלים בבית, בין אם אתם שמים לב לכך ובין אם לא. מלאו את חמשת הטיפים הפשוטים הללו ותגלו שאתם נושמים אוויר הרבה יותר טוב ומרגישים מצוין.

הכתבה באדיבות וואלה! בריאות 

Shopping Cart